fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

Министерството за економија, Македонската развојна фондација за претпријатија, Сојузот на стопански комори на Македонија и здружението Конект ве покануваат на информативен настан за Националната награда за општествено одговорни практики на претпријатијата за 2010 што ќе се одржи на 06 август 2011 година (вторник), во 11 часот во ЕУ Инфо центарот во Скопје.

Министерството за економија на Република Македонија, Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП), Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) и Здружението Конект имаат чест да ви упатат покана за презентација на Општествената одговорност на претпријатијата.

Дваесет женски бизниси во регионот на Струга, како и други претпријатија,организации за претприемништво, локалната самоуправа и граѓански организации ќе бидат дел од проектот што го спроведува МРФП заедно со Центарот за управување со промени и кризи од Албанија.

6CC12DAD1C074D45B7BE51C8E08F404CКанцеларијата за врски на Европската Комисија во Приштина, Косово и МРФП на 3 ноември 2010 г. потпишаа договор за грант.

Тематските брошури за општествена одговорност на претпријатијата се подготвуваат за промотивните активности на проектот Општествената одговорност на претпријатијата во Република Македонија (ООП МК).