fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

171134FF4E5FE442A8463DFF1F4D06E9Македонската развојна фондација за претпријатија - МРФП и Хрватскиот институт за банкарство и осигурување - ХИБО организираа еднодневен специјалистички семинар наменет за банки и финансиски институции. Темата на семинарот беше „Импликации од регулаторните промени и ефекти од финансиската криза во еврозоната врз работењето на банките во регионот“. Предавач на семинарот беше д-р Иван Шверко, директор на Одделот за управување со пазарни и ликвидносни ризици во Хипо Алпе – Адриа банка.

F5261A261F4E5044BCAD44D8E95EF546Советот на МРФП на 26 април 2012 година ја одржа својата шеста редовна седница. Членовите разговараа за годишниот прогрес и финансиски извештај за 2011 година и независното ревизорско мислење, како и за деловниот план на МРФП за 2012-2016 година.

E51701F00D05DD41883A4351F2359DC1На 22.12.2011 година, во клуб ресторанот „Ден и Ноќ“ во Скопје, беа доделени наградите за најуспешните претприемачи на микро и мали претпријатија во Република Македонија Наградата се доделува по 5-ти пат, а целта е да се поттикне претприемачкиот дух во земјата, преку промоција на успешни примери.

Саем за претприемачки од Струга и Поградец ќе се одржи во петок, на 02.12.2011 г., од 10.00 – 18.00 часот во хотел Дрим во Струга.

ПОКАНА за учество на обуки на тема: Грижа за корисници и Промоција и продажба

Обуките ќе се одржат во хотелот Солферино во Струга и тоа: Грижа за корисници - 4 и 5 октомври 2011 г. Промоција и продажба на производи - 7 и 8 октомври 2011 г.