fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

3EC7F753C9AFD34085BD5D6F15B6DFABМакедонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) оваа година слави 10 години од своето постоење. Овој прв голем јубилеј, МРФП го одбележува со импозантни податоци за постигнувањата и во финансиските и во нефинансиските услуги, 25.11.2008.

E988588CCE9FEC4D8B84DE60194DD970Со поддршка на коморите до развој на успешни претпријатија и промовирани успешни примери на претприемништво во Република Македонија.

6403BE68932F674AB2C64A2AF8E21020Лазаревска е избрана од Одборот на старатели на МРФП, а функцијата Извршен директот ќе ја врши во периодот 2008–2011 година.

Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) го заврши изборот за Извршен директор за периодот 2008-2011.

Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП), по трет пат, го избра Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) за Институција за раководење за периодот 2008-2011 г. Изборот беше направен од страна на Одборот на старатели на МРФП врз основа на професионалниот, организациски и финансиски капацитет на МЦМС. 

E4E017999333D6479DA3A879AC046D6FНа 29 април 2008 година, на плоштадот “Македонија“ во Скопје, се одржа манифестацијата “Денот на кралицата“ под мотото “Освежи се“, во организација на Амбасадата на кралството Холандија во Р. Македонија (АКХ).  Главна тема на манифестацијата беше промоција на велосипедот како алтернативно превозно средство, за заштита на животната средина и поддршка на бизнисот.