fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

dobri-praktiki-na-zeni-pretpriemaciМРФП ја објави новата публикација посветена на женското претприемништво под наслов „Добри практики на жени претприемачки“. Публикацијата ги содржи искуствата на шест жени кои активно се вклучени во семејните бизниси.

Идејата на МРФП е со публикацијата да ги покаже добрите искуства на неколку жени кои успешно пливаат во водите на претприемништвото со надеж дека тие ќе инспирираат други жени да започнат или да се вклучат во веќе постојните успешни бизниси.

07049AB8B317234081E7990446131C42Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) на 9 јули 2013 година во хотелот Милениум во Охрид ја одржа работилницата на тема „Идентификување на потенцијалните туристички продукти во општините Вевчани, Дебарца, Охрид и Струга“.

C5028DD44D2B084B93BF21ED2688344CНа редовната седница на Советот на МРФП одржана на 14 мај 2013 година беше усвоен Годишниот извештај за работата на МРФП во 2012 година, со финансискиот извештај и Независното ревизорско мислење.

7FB182F40E5CE7448E84DA15D4B51E26На својата прва редовна седница одржана на 24 декември 2012 година, Советот на МРФП ги избра членовите на новиот состав на Одборот на старатели.

Во следните четири години ова тело ќе го сочинуваат: Сашо Клековски, Мирче Чекреџи, Зоран Костов, Љубе Рајевски, Наташа Габер-Дамјановска, Касам Зендели и Зоран Мартиновски.

5F4E383412C8374E8DFDBB51CD6B0F79На 17.12.2012 година, во хотелот Александар Палас во Скопје, беа доделени награди за најуспешните претприемачи на микро и мали претпријатија во Република Македонија Наградата се доделува по 6-ти пат, а целта е да се поттикне претприемачкиот дух во земјата, преку промоција на успешни примери.