fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

Амбасадата на Кралството Холандија во Република Македонија (АКХ) и Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) огласуваат конкурс за избор на иновативни решенија за велосипед во функција на бизнисот – БизЦикли. Изборот ќе биде промовиран во рамките на активностите за одбележување на “Денот на кралицата (Queen’s Day)“ на 29 април 2008 година.

DA0808FF2CE0F243861262EF5E1D2683„Претприемач на годината - 2007“ е настан кој за прв пат оваа година се организира во Република Македонија. Целта е да го поттикнеме претприемачкиот дух и култура во држaвата, преку промоција на успешни претприемачки примери.

12DD6191851F2842BF934A14268C0ECE

МРФП учествуваше на конференција насловена “Внимавајте на јазот: Банкарски прифатливи пристапи за зголемување на пристапот до финансии”.

E86F5A4E92D32245A99A99DDDB5A1EB9Обуките подржани од МРФП дадоа насока за подобро планирање на стратегијата на ССК и разбирање на институционалната поставеност на ССК, добрите и лошите страни како и можностите за напредок.

E39D34B49C99D044B27A2E93CB6343D2“Република Македонија неодамна го доби статусот земја кандидат за членство во ЕУ. Сметавме дека оваа година одбележувањето на Денот на Европа треба да биде од големо значење. Имајќи предвид дека економскиот раст е еден од главните предизвици со кои се соочува Македонија оваа година како интегрален елемент на прославата на Денот на Европа организираме настан посветен на претприемништвото именуван како: “Европски ден на претприемачот”, велат организаторите.