fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

dodeleni nagradite pretpriemach na godinata 2015 1Денеска (18.12.2015 година), во хотелот Александар Палас во Скопје, беа доделени наградите за најуспешните претприемачи на микро и мали претпријатија во Република Македонија. Томо Ѓоргиески и Петар Василески, менаџери на компанијата Ламинати Ком од Прилеп ја добија првата награда во категоријата мали претроијатија, а втората награда му припадна на Дејан Трајчев, менаџер на компанијата Дени Милк од Кочани.

Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП), заедно со Сојузот на стопански комори на Македонија и Стопанската комора на северозападна Македонија на 18 декември 2015 година, во 11 часот, во хотелот Александар Палас, по деветти пат ќе ја организираат манифестацијата „Претприемач на годината 2015“ на која ќе ги прогласат најуспешните микро и мали претпријатија во Република Македонија. Министерството за економија e главен покровител на настанот, a Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење е ко-организатор.

IMG 5455Советот на Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) на седницата одржана на 26 мај 2015 година го усвои Годишниот извештај за работата на МРФП во 2014 година, со финансискиот извештај и независното ревизорско мислење.

Izlezi vo priroda vlezi vo avantura 2Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) денес, 13 февруари 2015 година ги промовираше двете видеа (реклами) посветени на алтернативниот туризам под насловот „Излези во природа, влези во авантура!“.

podobra ugostitelska ponuda za podobar turizam 1На 3 и 4 февруари 2015 година, во хотелот Гарден во Охрид се одржа обука за традиционална и здрава храна во модерното угостителство. Дваесет и тројца претставници на ресторани и институции поврзани со угостителство од регионот на Охрид, Струга и Вевчани имаа можност да ги споделат искуствата, но уште повеќе да ги збогатат своите знаења и вештини за подготовка на храна и послужување вино. Обуката ја водеа Влатко Огненовски, готвач со големо меѓународно искуство и Александар Вучковски.