fbpx
Извршна канцеларија
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

dsmДимитар Смилјановски, Соработник на проект
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+389 2 3088 992

Роден е на 05.04.1987 во Скопје. Дипломирал на Факултетот за бизнис администрација на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Своето академско образование го продолжува на Универзитетот „Вилнус“ во Литванија како носител на стипендијата Еразмус Мундус на Европската комисија каде што магистрира на насоката меѓународен бизнис менаџмент. Во текот на своето образование има ангажман во областа на финансиското работење во компанијата ЕОС Матрикс и Тутунска банка. Подоцна се вклучува и во проектниот тим за зајакнување на капацитетите на Здружението на новинари на Македонија во рамки на УСАИД програмата за човечки и институционален развој. Во периодот 2012-2014 година работи во Македонскиот центар за меѓународна соработка, како дел од тимот кој раководи со Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП). Од 2015 година работи во МРФП на позицијата соработник на проекти. Одговорен е за финансиските и нефинансиките услуги (раководење на проекти, анализа и истражување за развој на претприемништвото).

LinkedInhttps://www.linkedin.com/pub/dimitar-smiljanovski/b0/562/456