fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

На 1 декември 2021 година ќе се одржи големото финале на EIT Jumpstarter програмата која ги поддржува иноваторите од европските региони за да ја претворат нивната идеја во реален бизнис. Оваа година имаше рекордни 548 апликации, а во програмата за прв пат учествуваа и тимови од западен Балкан.

EITJumpstarter GrandFinal FI 667x410

Финалистите кои доаѓаат од различни сектори ќе ги презентираат своите бизнис идеи на онлајн настан на кој жири комисијата ќе избере 6 најдобри старт-апи кои ќе се натпреваруваат за награда од 10.000 евра. Покрај можноста за добивање на парична награда учесниците се стекнуваат со знаење и искуство кое е потребно да започнат свој бизнис и стануваат член на големата EIT старт-ап заедница од која може да имаат многу идни придобивки.

Повеќе информации за следење на настанот можете да добиете на: https://bit.ly/3I3uMlL

Македонската развојна фондација за претпријатија ќе ги споделува активностите од циклусот оваа година (кои се во завршна фаза), но ќе врши и најава на активностите од следниот циклус во кој може да учествуваат и македонски носители на идеи за развој на еден бизнис.